Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

μαθηματικά- πιθανότητες


Μαθηματικά
Πιθανότητες  από ένα έργο τέχνης


Στόχος: να περιγράφουν ένα γεγονός ως βέβαιο, πιθανό, απίθανο
Συζητάμε με τα παιδιά τι είναι αυτό που βλέπουμε . Μπορούμε να ρωτήσουμε τα παιδιά : που βρίσκονται οι ομπρέλες , πως νομίζουν ότι βρέθηκαν εκεί , ……κ.λ.π                                      
Στο τέλος λέμε ότι  Είναι ένα έργο τέχνης που έφτιαξαν καλλιτέχνες στη Σόφια της Βουλγαρίας για να διακοσμήσουν ένα δρόμο. 

-Ρωτάμε στη συνέχεια  τα παιδιά τι πιστεύουν ότι είναι βέβαιο- σίγουρο να πέσει από τον ουρανό,  τι πιθανό και τι απίθανο  δημιουργούμε τρεις στήλες   του σίγουρου, του πιθανού και του απίθανου . Γράφουμε τις απαντήσεις των παιδιών στη στήλη που αντιστοιχεί κάθε λέξη με την αντίστοιχη εικόνα δίπλα της .

-Τα παιδιά χωρίζονται σε  τρεις ομάδες και ζωγραφίζουν σε χαρτί του μέτρου  τη χώρα του βέβαιου, τη χώρα του μερικές φορές και τη χώρα του ποτέ.

-Στη συνέχεια παίζουμε παιχνίδι:  στη γωνιά της παρεούλας τοποθετούνται ανάποδα εικόνες με τις λέξεις που ειπώθηκαν από τα παιδιά.  Τα παιδιά χορεύουν με  μουσική ,στο στοπ της μουσικής παίρνουν   μια εικόνα και ανάλογα με το τι δείχνει πρέπει να την βάλουν   στη χώρα που ταιριάζει                                                                                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου